Следвайте Гласове в ТелеграмВсе още не е късно Украйна да удържи

...
Следвайте Гласове в ТелеграмВсе още не е късно Украйна да удържи
Коментари Харесай

Столтенберг: Все още не е прекалено късно Украйна да спечели войната

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Все още не е късно Украйна да удържи победа. Това сподели ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг, който е на необявено посещаване в Киев.

" Не е прекомерно късно " Украйна да завоюва против Русия, макар напредъка на съветските сили, съобщи той на взаимен брифинг с украинския президент Володимир Зеленски, и даде обещание, че ще има още западна помощ. " Знам, че огромното закъснение на поддръжката има съществени последствия на бойното поле... Когато ние не доставяме оръжия съгласно потребностите, Украйна заплаща висока цена. Но не е прекомерно късно Украйна да победи ", сподели той. " На път е още по-голяма поддръжка. "

На срещата е била разисквана и подготовката за срещата на върха на НАТО, която ще се организира във Вашингтон през юли. " Украйна заслужава да бъде поканена в НАТО ", акцентира украинският водач Зеленски.

Столтенберг сподели, че страните-членки на НАТО са се провалили в навременната доставка на обещаната помощ за Украйна. „ Сериозните забавяния в поддръжката сътвориха съществени последствия на бойното поле “ за Украйна, съобщи той, представен от Асошиейтед Прес.

„ Липсата на муниции разреши на руснаците да напреднат на фронтовата линия. Липсата на противовъздушна защита разреши на съветските ракети да поразят задачите си, а неналичието на потенциал за удари в дълбочина разреши руснаците да концентрират повече сили “, сподели Столтенберг. Зеленски сподели, че новите доставки към този момент са почнали да идват, само че с мудни темпове. „ Процесът би трябвало да бъде интензивен “, прикани той.

Столтенберг счита, че " вярното място за Украйна е мястото в НАТО. Затова съгласно него страната сигурно ще стане член на алианса ".

" Наистина имам вяра, че вярното място за Украйна е в НАТО. И ние работим интензивно, с цел да създадем Украйна част от алианса. За да имаме това решение, би трябвало всички членове да са съгласни. Не ни би трябвало болшинство, а всички 32 утвърждения ", добавя той.

В същото време той отбелязва, че не чака това утвърждение да се получи преди юли. 

Източници: actualno.com, Агенция " Фокус "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР